Brugklastraining

Brugklastraining

Deze cursus is bedoeld voor kinderen in de brugklas van de middelbare school.  De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor veel leerlingen een sprong in het diepe; ineens heb je wel 10-15 vakken waar je huiswerk voor krijgt en moet je van de één op andere dag een meester in het plannen en organiseren van je huiswerk zijn.  Deze training helpt je in 6 weken tijd naar je eigen leersysteem en bevorderd je studievaardigheden.

De training behandeld onder ander:

* het leren voor een toets

* beste aanpak voor je huiswerk

* sneller lezen en tegelijkertijd beter onthouden

* tips om het geleerde langer te onthouden

* huiswerk overzichtelijk maken

* kern uit een stuk tekst halen

* herkenen van het verschil tussen hoofd- en bijzaken in een tekst

* leren wordt leuker

Tijdens de cursus gaan we eerst kijken naar jouw huidige manier van leren, hoe lang kun je je concentreren, op welk moment van de dag leer je het best en op welke manier. Uiteraard leer je ook snellezen, mindmappen, geheugentechnieken, plannen van losse toetsen en kun je de Speedlearning Game spelen.

Deze cursus wordt in kleine groepen gegeven en is bedoelt voor brugklasleerlingen VMBO-TL t/m gymnasium. Indien gewenst kan deze cursus ook individueel gevolgd worden maar dan gelden andere tarieven.  Ik zorg er altijd voor dat het niveau van de groep op elkaar aansluit.  Ook voor leerlingen en studenten met verklaring voor dyslexie, AD(H)D en hoogbegaafdheid is de cursus uitstekend geschikt.

Bel of mail voor meer informatie.