Snel en effectief leren

Snel leren = leuk leren

Tijdens de training krijg je meer grip op je huis-studiewerk door beter te leren plannen en organiseren.  Je krijgt inzicht in jouw manier van leren en krijg je technieken aangereikt om het leren zelf en dus ook je resultaten effectiever en succesvoller te maken.  Je leert 2-4 keer sneller lezen, samenvatten met behulp van mindmaps en beter onthouden dankzij geheugentechnieken.

De training bestaat uit de volgende onderdelen:

- Hoe pak ik het beste mijn huiswerk aan?

- Hoe bouw ik het leren en het plannen op voor een proefwerk of tentamen?

- Sneller leren lezen en tegelijkertijd beter onthouden van wat er is gelezen

- Lesboeken lezen en samenvatten zodat je het voor een proefwerk of tentamen niet allemaal weer opnieuw hoeft door te nemen.

- Lesstof samenvatten in een mindmap

- Timemanagement – effectiever omgaan met de tijd die je ter beschikking hebt en dingen die je er allemaal in wilt doen.

In 6 weken ontwikkel je je eigen leersysteem en begrijp je hoe je het beste leert.  Tijdens de training kijken we naar je huidige manier van leren, hoe lang je je kunt concentreren en op welk moment van de dag? We beginnen de eerste les ook meteen met snellezen zodat we aan het einde van de cursus kunnen meten hoeveel sneller je bent gaan lezen.

Kortom we gaan samen werken aan hoe je meer en makkelijker kunt leren in minder tijd en het ook nog leuk gaat vinden ook!

De cursus/training is geschikt voor leerlingen van middelbare scholen van VMBO t/m VWO en studenten van HBO en universiteit.  Ook voor leerlingen en studenten met verklaring voor dyslexie, AD(H)D en hoogbegaafdheid is de cursus uitstekend geschikt. Deze training wordt gegeven in klein groepsverband of indien gewenst individueel (dan geld een ander tarief).

Ik zorg er altijd voor dat de leeftijd en het niveau van de groep op elkaar aansluit.

Bel of mail vrijblijvend voor meer informatie.