DE werkwijze en tarieven

Kernvisie Coaching

Nadat er telefonisch, email of mondeling contact is geweest wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Ieder coachingstraject start met een intakegesprek (ca half uur) waarbij zowel ouders/verzorgers en kind aanwezig zijn. Het is belangrijk dat iedereen betrokken is bij het proces.  Deze intake is gratis. Tijdens dit gesprek bespreken we de struikelblokken, het doel van de coaching en de voorgestelde werkwijze.  Wanneer blijkt dat de Kernvisie methode geschikt is voor jouw kind starten we direct, na het intakegesprek, het begeleiding/coachingstraject met de eerste sessie. Deze duurt een uur. Het gaat om gemiddeld 5 tot 8 sessies, afhankelijk van de problematiek, met een tussenpauze van twee/drie weken. Het is wenselijk dat een ouder/verzorger aanwezig is bij iedere sessie, zodat oefeningen thuis in de tussenperiode geoefend kunnen worden.

Vaak zie je dat emotionele problemen en leerproblemen samen gaan.  Bij Successful Learning pakt de methode ook deze problemen aan door de interne beleving ervan te veranderen en te neutraliseren. Met behulp van coaching wordt de beleving van een negatieve emotie omgezet in een neutrale/positieve emotie. De persoon bepaalt zelf hoe hij het hebben wil en hoe hij het in de toekomst ook zelf gaat toepassen.

In de sessies leren ze een andere leerstijl toe te passen, zodat ze gewoon mee kunnen doen in de klas en de opgeslagen informatie weer terug kunnen vinden. Ook besteden we aandacht aan het volle hoofd en maken we de kinderen bewust van wat ze moeten doen. De leerstijl wordt toegepast op lezen/ begrijpend lezen, spelling, automatiseren van rekensommen en tafels, topografie, klokkijken en concentratie. Het gevolg is dat het leren beter gaat en ze weer prettiger in hun vel komen te zitten. Regelmatig hoor ik van ouders en kinderen “Hé,Hé eindelijk iemand die mij begrijpt”. Door het begrip en de herkenning zie je meteen al een stukje rust ontstaan.


Trainingen

Cursus Snel leren = leuk leren,  Goed voorbereid naar het voortgezet onderwijs (Op weg naar snel leren = leuk leren) & Brugklastraining

Alle cursusen worden in kleine groepjes gegeven en beginnen op vaste momenten voor een meest effectief leerresultaat.  Ik stuur een kennismakingsformulier op waarin alle gegevens worden opgenomen.  Het kind/puber komt alleen naar de curusus.  6 weken 1 uur of 3 weken 1 uur afhankelijk van de cursus.

Indien er meer kinderen uit een gezin zich aanmelden geldt er een gezinskorting.

Tussentijds telefonisch of mail contact is in overleg altijd mogelijk.

Tarieven

Kernvisie Coaching                                                       € 65,- per uur(intake is gratis)

Verslaglegging naar derden (bijv. voor school)     € 35,- per uur

Goed voorbereid naar het Voortgezet Onderwijs    € 95,– ( 3 sessies van 1 uur incl. materiaal)

Brugklastraining

(VMBO-TL t/m gymnasium)                                        € 250,–(6 sessies van 1 à 1,5 uur excl. werkboek)

Snel leren=leuk leren training                                   € 250,–(6 sessies van 1 à 1,5 uur excl. werkboek)


Vermelde bedragen voor individuele begeleiding zijn vrijgesteld van BTW. De trainingen zijn inclusief 21% BTW. Bij annulering minder dan 24 uur voor aanvang van de sessie wordt 50% in rekening gebracht.

Begeleiding, coaching en training vinden plaats in mijn thuispraktijk in Arnhem. In opdracht van ouders/begeleiders kan hulp bij kinderen in overleg onder schooltijd worden gegeven.

Het is ook mogelijk om de training ‘goed voorbereid naar het voortgezet onderwijs’ klassikaal op scholen te geven. Neem contact op voor een offerte op maat.